Brugernavn: Kodeord:

Danmarks ældste og største bræt- og rollespilsweekend går i luften for 42. gang den 13. oktober 2023. Kom og spil med!

<  Tilbage

Rollespilsweekend i Tranås

Teaser: Kan rollespilslogen LEIR (Live Er Ikke Rollespil) løse mysteriet i Tranås og redde verden tids nok til at Anja kan nå hjem og aflevere sin opgave?

Info om scenariet:

  • Blok: L5, L6, L7
  • Læsestof: En del læsestof (1/2-2 sider)
  • System: Year Zero Engine-hack

Foromtale:

Et rollespil for en spilleder og 4-6 spillere af Frederik Jensen.

“Hej alle

Vil du med på rollespilsweekend i Sverige? Jeg kan låne min onkels hus i Tranås ved Sommen Sø i Småland. Vi kan leje en bil og køre derop sammen, det tager 3 timer. Man kan også tage toget.

Jeg tænker vi spiller noget rollespil og noget brætspil. Men lad magic-kortene blive hjemme denne gang. Vi deles om udgifterne.

Hvem vil med?

/Flemming”

Flemming trykkede send. Indlægget på det lille forum for rollespilslogen LEIR (Live Er Ikke Rollespil) fik hurtigt mange likes. De var en broget flok med hver deres vej ind i rollespillet, nogle mere fanatiske end andre. Der var den legendariske Last Man Standing-kampagne, hvor Markus havde min-maxed en psychic warlord og brugte tre timer på at rulle skade. Og dengang Gonzo lavede en DM-skærm af ølflasker. Og bagefter kastede op i håndvasken så Johnny måtte bestille en blikkenslager om mandagen. Gruppen blev lidt mere voksen da Anja og Sara kom med. Anja blev hængende da Sara og Johnny slog op. Luke har endda et rigtigt job.

En mystisk stjerne viser sig på himlen.

Et sted i de smålandske skove samles en gruppe kultister for at udføre et ritual.

NASA opsender et fartøj der skal ændre banen på komet THX-1138 inden den kolliderer med jorden.

“Nu har du vel for fanden ikke skrevet endnu et portalscenarie Flemming?” råbte Johnny fra bagsædet da de kørte gennem betalingsanlægget på Lernacken.

Kan denne brogede skare aflure fortidens hemmeligheder tids nok til at redde menneskeheden fra total udslettelse?

Rollespilsweekend i Tranås er et komediemysterie med kærlige shoutouts til fortiden. Karakterspillet driver mysterieløsningen fremad så spillet afsluttes tids nok til at Anja kan nå hjem og aflevere sin opgave.

Spillertype: Du kan leve dig ind i hvordan det er at begynde på universitet i en storby og opbygge en vennekreds gennem rollespil. Når du skal klare en fysisk udfordring griber du straks ud efter dine terninger. Når nogen siger ‘Sverige’ tænker du straks Elg, IKEA, og Astrid Lindgren. Som spiller skal du spille komedie med og mod de andre spillere og du skal udforske mysteriet og redde verden — sammen.

Spilledertype: Der er et rigtigt mysterie! Der er regler! Der er sjove bipersoner at spille! Før spillet skal du sætte dig ind i mysteriet og reglerne så du kan formidle og fortolke undervejs. Under spillet skal du spille bipersoner og gradvist lade spillerne opdage mysteriet. Din vigtigste opgave er at sikre at alle har det sjovt, inklusiv dig selv.

Spiller – beware! (Content Warning): Ingen