Brugernavn: Kodeord:

Danmarks ældste og største bræt- og rollespilsfestival går i luften for 36. gang den 13. oktober 2017. Kom og spil med!

For forfattere

Skriv et scenarie til Viking-Con 36

Kunne du tænke dig at få en flok våbensmuglere, konkubiner, revisorer eller tennisstjerner til at gøre præcis, hvad du ønsker? Så skriv et scenarie om dem! Fortæl en samling con-gængere hvem de er, og hvad de skal lave i nogle timer til oktober – med en samling spilledere som dit talerør.

Viking-Con bliver samlingspunkt for hundredevis af rollespillere og brætspillere den 13.-15. oktober, og Viking-Cons RollespilsUdvalg (RU) ønsker os en bred vifte af scenarier i alle genrer og systemer. Derfor vil vi gerne kunne sætte dit scenarie på programmet. Der er et par forskellige muligheder, alt efter hvad du har lyst til at levere:

Premierescenarier

Et premierescenarie er et scenarie, der er lavet til Viking-Con 36, og som spilles af flere rollespilsgrupper. Du kan skrive et fuldt færdigt scenarie, der kan køres af flere forskellige spilledere på grundlag af teksten. Eller du kan skrive præcist så meget ned, at du selv og måske et par venner kan køre det. Skriver du et premierescenarie, er du med i konkurrencen om en flybillet til den amerikanske con Dreamation i februar 2018. Læs mere her.

Nanoscenarier

Et nanoscenarie er en perfekt måde at starte med at skrive, hvis man har en lille rollespils-forfatter i maven. Selve scenariet skal ikke fylde mere end et postkort, der kan samles op og spilles på stedet. I år er dette koncept samlet under temaet ‘Hjemme’.
Eksempler på mulige titler: “Hjemme hos Grisling”, “Hjemve”, “Inden far kommer hjem”. Alle nano-scenarier samles i én fælles aktivitet, hvor spillerne typisk spiller flere forskellige. Læs mere her.

Rollespils Singler

Ligger du f.eks. inde med et D&D scenarie eller har du en ide til et rollespil, som kun du kan køre, så skal du sende dit forslag til Rollespils Udvalget som en ‘Rollespils Single’.

Andre forslag

Hvis du har andre forslag til rollespil eller rollespilslignende aktiviteter er du meget velkommen til at sende disse til Rollespils Udvalget og foreslå disse.

Indsendelse af forslag og synopser senest 30. april

Er du frisk på at levere rollespil til de glade con-gængere, så send Viking-Cons RU (rollespil@viking-con.dk) en synopsis eller et forslag senest den 30. april. En synopsis er på allerhøjst en side og skal præsentere: En kort beskrivelse af scenariet med spillerantal og varighed, eventuelt system eller regler, samt en beskrivelse af, hvad spillerne kommer til at opleve i spillokalet. F.eks. om både spilpersoner og spillere kommer til at føle intens skræk eller sarte følelser hele vejen, eller der skal tænkes taktisk og slås terninger. Karakteriser gerne dit scenarie med 2-4 stikord fra listen nedenfor – eller find på et bedre stikord selv:  kamp, komedie, investigation, drama, indlevelse, fantasy, horror, SciFi, eksperimenterende, regelbaseret, intrige.

Udvælgelse af rollespilsaktiviteter

Alle forslag bliver taget i betragtning af RU ud fra kriterier om:

  1. Hvor gennemarbejdet og moden ideen er.
  2. Et samlet, varieret rollespils-program med noget for enhver smag.
  3. Et rollespil, som vil give en god oplevelse på Viking-con.
  4. At det er sandsynligt, at rollespillet bliver klar til Viking-con.

Herudover vil vi i RollespilsUdvalget arbejde på at øge gennemsnitlige antal af afviklinger af premierescenarier, hvad vil have betydning for antallet af rollespils-aktiviteter der vil blive valgt.

Vi er spændte på at se jeres forslag til årets rollespil på Viking-Con!

Venlig hilsen

RollespilsUdvalget (RU), rollespil@viking-con.dk

Mads Egedal Kirchhoff, formand
Jacob Nielsen, innovationsansvarlig
Terese Nielsen, e-mail- og kontakt-ansvarlig
Marie Stuhr Kaltoft, runner