Brugernavn: Kodeord:

Danmarks ældste og største bræt- og rollespilsweekend går i luften for 43. gang den 11. oktober 2024. Kom og spil med!

For forfattere

Skriv et scenarie til Viking-Con 43!

Hvis du drømmer om MAGT! Hvis du vil diktere tid, sted og personer. Hvis du savner en historie om dinosaurer, feer eller brandmænd! Hvis du gerne vil gætte på, hvad der var sket, hvis Harry Potters forældre havde overlevet, eller hvis Han Solo ikke havde skudt på Greedo. Hvis du vil skabe rammer for, at en gruppe spillere kan få sig en oplevelse, så skal du skrive et scenarie til Viking-Con 43.

I weekenden i uge 41 (den 11.-13. oktober 2024) samles hundredvis af rollespillere i Tårnby for at fabulere, udleve deres indre ork eller prinsesse og skabe historier sammen. Derfor ønsker Viking-Cons RollespilsUdvalg (RU) sig mange og forskelligartede scenarier for, at der kan være noget for enhver smag. Så hvad enten du skriver DnD eller socialrealisme, er der brug for scenarier som dit på programmet.

Send dit bidrag

Send din synopsis via følgende formular: Viking Con 43 Synopsis

Der skal ikke så meget til: en god idé, en titel, lidt info om genrer og så er du godt i gang!

Synopsisdeadline ligger d. 8. maj 2024.

Premierescenarier

Et premierescenarie er et scenarie, der er lavet til Viking-Con 43. RollespilsUdvalget udvælger premierescenarier ud fra de indsendte synopser.

Du kan skrive et fuldt nedskrevet scenarie, der kan køres af flere forskellige spilledere på grundlag af teksten. Eller du kan skrive præcist så meget ned, at du selv og måske et par venner kan køre det. Men vi forventer at du som minimum selv skaffer en spilleder (for eksempel dig selv).

Skriver du et premierescenarie, er du med i konkurrencen, hvor man i år kan vinde et gavekort til selveste Fantask! Læs mere under konkurenceregler.

Andre forslag

Hvis du har andre forslag til rollespil eller rollespilslignende aktiviteter er du meget velkommen til at sende disse til RollespilsUdvalget og foreslå disse. Det kan f.eks. være, at du vil tage dit yndlingsscenarie under armen og køre det for en enkelt gruppe, uden at du selv er forfatteren eller at der bliver kørt flere parallelle hold. Eller du kan fremvise dit eget system eller verden. Eller holde et foredrag om rollespil eller en workshop om at være spilleder eller ungdomsskolelærer. Eller noget helt tredje. Vi vil gerne høre om det, så skriv til rollespil@viking-con.dk hvis du har et forslag til en aktivitet, der ikke passer på formatet for premierescenarier.

Udvælgelse af rollespilsaktiviteter

Ideelt set er der 10-15 premierescenarier på programmet til Viking-Con. Så mange, at der er noget for enhver smag, og så få, at der kører 2-4 hold med hvert scenarie, således at spillerne får lejlighed til at sammenligne oplevelser på tværs af spilgrupper.

Hvis vi får flere synopser end 10-15 stykker, udvælger vi scenarier ud fra bl.a. følgende kriterier.

  1. Hvor gennemarbejdet og moden ideen er.
  2. At der samlet set bliver variation i rollespils-programmet med noget for enhver smag.
  3. At rollespillet vil give en god oplevelse på Viking-Con.

Vi er spændte på at se jeres forslag til årets rollespil på Viking-Con!

Venlig hilsen

RollespilsUdvalget (RU), rollespil@viking-con.dk