Brugernavn: Kodeord:

Danmarks ældste og største bræt- og rollespilsfestival går i luften for 41. gang den 14. oktober 2022. Kom og spil med!

<  Tilbage til Forsiden

Nekrolog: Hvil i fred, Torben Ussing

I 1982 besluttede en flok mennesker, at Danmark havde brug for en rollespilskongres. Torben Ussing skrev Danmarks første kongresscenarie til Danmarks første con, der dengang hed 1. Copenhagen Gamecon. Året efter hed den Viking-Con.

Torben Ussing har skrevet 56 con-scenarier. Han sprang Viking-Con 7-12 og 16 over *), men ellers har han bidraget med 1-2 scenarier til hver eneste Viking-Con. Dels traditionen ESO-terrorist, hvor han digtede indviklede, akonspiratoriske forklaringer på ugegamle avisartikler, dels andre typer scenarier, fra live til intrige til investigation til horror til politisk satire, men altid med et glimt i øjet.

Torben var kort sagt Mr. Viking-Con. Hvert år skrev han, samlede en stor skare af spiltestere og -ledere omkring sig. For flere spillere var årets ESO-scenarie det, der gjorde, at man stadig havde tilknytning til miljøet efter at børn og arbejde begyndte at overtage ens tid og dagligdag. Samtidig inviterede Torben ny spiller efter ny spiller ind i rollespillets univers med sine scenarier. For selv om han havde været med altid, var han altid åben, smilende og venlig over for alle, uanset alder og baggrund.

For RollespilsUdvalget var Torben Viking-Cons hukommelse. Som ny i Viking-Cons organisation er der mange småting, man skal være opmærksom på. Og Torben har mere end en gang skrevet en mail om, at ca. på dette tidspunkt plejer forfatterne at blive spurgt om gule t-shirts og lignende. Det var altid gjort i hjælpsomhedens og venlighedens ånd, så selv bag kulisserne hjalp Torben med at få Viking-Cons hjul til at dreje rundt og til at få initieret nye mennesker i alt, der har med rollespil at gøre.

Torben holdt aldrig op at med at lege, og han mødtes med brætspilsgruppen og rollespilsgruppen til ganske kort før sin død af kræft 13. juli, smilende og historiefortællende til det sidste.

Tak for alt, Torben.

*) https://alexandria.dk/data?person=217&fbclid=IwAR0lU0ze8Z0U0Bmegqu-75i435ausFnx6sANYVtMUl03npEmyg7nFtN0eko